Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ритни камбаната с финес

07 април 2016, 10:22 часа • 26321 прочитания

Джак Никълсън и Морган Фрийман правят страхотен дует в The Bucket List. Една от мечтите, които преследват, преди да ги застигне сетният им миг, е да карат т. нар. масъл кари. Нищо общо със следващите возила. Проява на лош вкус, нишово гениално решение, поругаване на паметта на починалия, нито едно от тези три или всички взети заедно – оставяме вие да прецените. Факт е, че в Европа и Америка съществуват фирми, които се занимават в трансформацията на лимузини в катафалки, явно следвайки житейската мъдрост, че в живота има само едно сигурно нещо. Съвсем наскоро в интернет пространството се появи последната подобна трансформация, която ни накара да съберем в един материал всички тези странни, меко казано возила.

 

Porsche Panamera

Снимките на тази катафалка наскоро бяха разпространени от руското издание AutoMoto. Те са заснети в Италия. Какво, едва ли някой толкова ще бърза в последния си път, че да се нуждае от Panamera Turbo S c 570 к.с.

 

Rolls-Royce Phantom Hearse B12

Този „Фантом“ е дело на Biemme Special Cars, които са направили най-скъпата катафалка в света. За да направят новото, напълно алуминиево шаси, се е наложило да съединят 600 отделни части, които са съединени с 200 метра заваръчен шев. Под капака се намира традиционния 6,75 V12 двигател на Phantom.

 

Jaguar XK8

Този автомобил е принадлежал на британската сценаристка Джейн Голдман, когато работи над проекта „Хората Х“. това е преработен Jaguar XK8 с 4-литров V8 двигател и 290 к.с. Автомобилът не се използва като катафалка.

 

DeSoto Hearse Hot Rod

Къстъм изпълнение на базата на DeSoto от 1955 г., механиката е от стари модели Toyota и Mercury. Под капака е двигател DeSoto 291 HEMI — 4,2 V8.

 

Maserati Quattroporte

Maserati също е обруган по подобен начин. Това Quattroporte е удължено до 6,7 метра. Двигателят е оригиналният: 4,2-литров V8 с мощност 400 к.с. (460 Нм).

 

Chevrolet Caprice

Няма шега, няма майтап: това е най-бързата катафалка в света. Под предния капак е монтиран 6,2 V8 двигател с 1000 к.с., разработен от тунерите AMS Performance. Твърди се, че ускорението до 100 км/ч трая 2,9 секунди.

 

Jaguar XF The Queen II

Италианската компания Pilato описва своето творение по следния начин: „Идеално съчетание между спортен стил, съвременен дизайн и технологии от флагманския Jaguar XJ отбелязват началото на нова ера на пазара на луксозни катафалки.“ Повече е излишно да се казва.

 

Cadillac XTS

Тази катафалка е дело на Cadillac Master Coachbuilder. В автомобила има всичко като на нормалния автомобил: мултимедийна система с разпознаване на гласа, електрически седалки и двузонов климатик. Двигателят е само 3,6-литров V6 с 304 к.с.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес