Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Rezvani показа зверчето Beast X със 700 к.с.

24 ноември 2015, 09:51 часа • 7694 прочитания

Гамата на Rezvani Beast продължава да расте след представянето на новия Beast X.

Описан като най.мощният и ексклузивен Beast, произвеждан до момента, моделът разчита на карбонов монокок с уникални предна и задна маски. Отзад се откроява двойният карбонов спойлер, задачата на който е да намалява въздушното съпротивление.

 

Задвижването идва от 2,4-литров битурбо двигател, генериращ 700 к.с. Той може да се куплира или с 6-степенна механична, или със секвенциална трансмисия. Rezvani не разпространи други технически параметри, задоволявайки се само да каже, че една от скоростните кутии ще позволи на тежащия 839 кг звяр да ускори от 0 до 96 км/ч за 2,5 секунди.

 

За да държи нещата под контрола си, роудстърът Beast X разчита на регулируемите в 10 позиции Bilstein амортисьори и спортната Alcon спирачна система. Моделът стъпва върху асфалта с 19-цолови джанти, които могат да бъдат „обути“ с Continental SportContact 5P или Toyo Proxes R888.

 

От този модел ще бъдат произведени само 5 бройки на стойност от $325 000. Целта на този нов модел е да отбележи появата на новото X Division. То ще се занимава с производството на „най-екстремните и ексклузивни“ модели на Rezvani.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес