Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Renault електрифицира бъдещето с Twizy

14 юни 2013, 12:55 часа • 87064 прочитания

Довечера ще бъде открит 21-я Автомобилен салон София 2013, а в 10:00 ч „Рено-Нисан България“ дадоха първата пресконференция в официалния пресден на изложението, на която представиха новостите, с които ще изненадат посетителите на салона. От 10:00 ч утре (15 юни) те ще могат да влязат в залите на „Интер Експо Център“ (срещу входен билет от 6 лв. за възрастни и 3 лв. за студенти и пенсионери), където ги очакват над 160 експоната.

Марките Renault и Dacia са разположени в зала 4, където са подредили много впечатляваща експозиция с много премиери. Г-н Рафал Валентинович, управител на „Рено-Нисан България“, благодари на екипа си и изтъкна професионализма им, благодарение на който компанията успява да постига идентични ръстове на растеж с тези, които Renault и Dacia бележат на международния пазар.


Без всякакво съмнение най-впечатляващ експонат на щанда на Renault, е двуместното електрическо Twizy. На фона на много актуалната тема за цената на електричеството, за изписаните материали, че електромобилите са били мъртвородени и т.н., ви гарантирам, че този автомобил е мега впечатляващ. Имах шанса да направя едно кръгче с Twizy и мога да ви уверя, че никога преди (а мога да кажа, че съм карал всички нови модели на родния пазар) не съм виждал такъв огромен интерес към автомобил, появявал се на бодните улици. Бях сниман два пъти, един колега ме изпревари със силни клаксони, а нямаше човек, който да ме изпревари и който да не се обърне, за да види какво е това странно нещо. И наистина, Twizy е изключително атрактивно возило, което без проблем се ускорява до 80 км/ч, позволява невероятна маневреност, като толкова директно управление лично аз не съм усещал (освен при мотор), и много ниска цена на километър пробег.


Twizy се предлага в две версии: с мощност 5 к.с. и максимална скорост 45 км/ч, и по-мощната версия със 17 к.с. и максимална скорост 80 км/ч. Първата версия е така направена, че в Европа за нея не се изисква свидителство за правоуправление, но в България трябва да се минат листовки за категория В1.
Стартовата цена на Twizy започва от 15 000 лв. с ДДС, докато по-мощната версия – 17 500 лв. с ДДС. Все още „Рено-Нисан България“ няма разрешение за продажба на модела, но това ще се случи в рамките на следващите няколко седмици. За експлоатацията на Twizy ще трябва да се сключи и договор за наем на електрическата батерия, като месечно наемът й ще ви излезе около 55 евро. Всички рискове около нея се поемат от вносителят.


По време на изложението, 100% електрическото Renault Twizy ще бъде на разположение за тест драйв със съдействието на eCars.bg. Две Twizy ще бъдат паркирани на соларната зарядна станция пред „Интер Експо Център“. Тестовете ще се провеждат всеки ден между 12.00-13.00 и 18.00-19.00 часа.
По повод на Автомобилен Салон София, Renault създаде специално промоционално предложение за финансов безлихвен лизинг за всички модели Renault. До 30 юни, 0% лихва, фиксирана за целия период на договора, очаква всички клиенти на марката. Допълнително Renault подарява отстъпка от цената на автомобила. Атрактивната оферта е допълнена от ексклузивно тарифа за Renault Каско – 4% за целия период.
По повод на Renault Sport гамата на щанда, Renault организира игра за всички фенове на спортните автомобили. Голямата награда е посещение на Гран При на Италия на 7 и 8 септември 2013 на пистата „Монца“. За да участват в играта, посетителите на щанда на Renault или шоурумите на марката в страната трябва да попълнят формуляр за участие и да очакват тегленето на победителя на 28 юни 2013.

Автор: Пламен Георгиев

Снимки: Христо Петров

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес