Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първият всъдеход на Maybach бе оценен на 1,3 млн. евро

11 май 2017, 10:00 часа • 4773 прочитания

Германският дилър на автомобили R-Company пусна обява за продажба на всъдехода Mercedes-Maybach G650 Landaulet. Това е първият такъв модел в историята на луксозната марка, като първанта бройка от него ще бъде на разположение на компанията-продавач на 28 май. Цената му е 1,3 млн. евро.

Автомобилът, който прави впечатление с нестандартната си форма – ландо (с мек свалящ се покрив покрив и преграда между предната и задната част на салона) бе представен през февруари тази година. Вторият ред седалки при всъдеходния кабриолет е взаимстван от Mercedes-Benz S-Class, като креслата разполага с електрически настройки и масаж.

Луксозната машина се задвижва от 6,0-литров туин-турбо V12 двигател, развиващ мощност от 630 к.с. и 1000 Нм въртящ момент. Разстоянието между двете оси е по-голяма от това при стандартния Mercedes-Benz G-Class с цели 578 мм и достига 3400 мм. Клирънсът на всъдехода също е впечатляващ – цели 450 мм.

От модела ще бъдат пуснати на пазара само 99 бройки, като те ще се сглобяват в завода на фирмата Magna Steyr в Австрия. Автомобилите са оборудвани със система за задвижване на четирите колела и блокировка на диференциалите, но окачването е напълно ново и е доста по-меко от това на стандартната G-Class.

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес