Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Повече алуминий за следващия Mercedes C-Class

05 август 2016, 14:55 часа • 2913 прочитания

Седанът Mercedes-Benz C-Class все още не е претърпял фейслифт, но компанията от Щутгарт вече работи върху следващото поколение на модела. Според Automotive News ръководството на марката планира да направи автомобила максимално лек, като причина за това са новите изисквания за екология, с които са принудени да се справят производителите.

За да бъде постигнато подобно нещо, в Mercedes-Benz смятат да увеличат използването на алуминий в конструкцията на автомобила. В компанията вече разработват няколко нови технологични метода на свързването на стомана и алуминий с използването на лазер, като инвестира сериозни средства в тези разработки.

В компанията са принудени да променят процесите на производство, тъй като изискванията за екологичност засягат не само готовите автомобили, но и заводите, в които те се произвеждат. От 2014 г. насам Mercedes-Benz е похарчил 1,3 млрд. долара само за модернизация на завода в Алабама, където в момента се сглобява C-Class.

Все още не е ясно кога ще бъде представена следващата генерация на седана. Наскоро шефът на американското подразделение на марката Джейсън Хъф обяви, че това най-вероятно ще се случи през 2020 г.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес