Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Посланикът на САЩ представи Ford Mustang на автосалона

17 октомври 2015, 19:55 часа • 9785 прочитания

На общ щанд от над 600 кв.м „Мото Пфое“ представя едни от най-актуалните модели на Ford, Land Rover и Jaguar. Култовият американски модел Ford Mistang бе представен от Н. Пр. Посланика на САЩ в България, Родерик Мур. Н. Пр. Родерик Мур изрази задоволството си от успешното развитие на марката в световен мащаб и честити на всички присъстващи премиерата в България на легендарния Ford Mustang – автомобил-икона за милиони американци. Г-н Мур сподели, че с Mustang са връстници и имат доста общи неща – и двамата са родени през 1964 г., и двамата пристигат в България за първи път през тази година.

На щанда на Ford ще видите още Fiesta, оборудвана с 1.0-литровия EcoBoost двигател, който за първи път се предлага с мощност от 140 к.с. Новият Ford Focus ST се отличава с по-спортен и агресивен вид от предишния модел, по-ниска и широка стойка, нов динамично скулптуриран капак, по-издължени фарове и правоъгълни фарове за мъгла. Ford Kuga се предлага с подобрени двигатели, нови цветове и промени в оборудването. Гамата двигатели е обновена от усъвършенствания 2.0-литров дизелов агрегат, Евро 6. Флагманът Mondeo е автомобил с ярко визуално присъствие, който провокира и съблазнява. С въздействащия си дизайн и върхово качество на изпълнение, това е най-безкомромисното Mondeo, създавано някога!

По случай АС София 2015 Mondeo се предлага с програмата Ford CARE, включваща 5 години безплатно сервизиране и 5 години гаранция.

Новите икономични, гъвкави и стилни ванове на Ford – C-MAX и Grand C-MAX – предлагат на модерните и активни семейства усъвършенствани технологии в помощ на водача и по-високи нива на комфорт и безопасност.

Най-голямата изненада на общия щанд на „Мото Пфое“ обаче е присъствието на Jaguar F-Pace. Автомобилът се очертава да се превърне в тотален пазарен хит, в което ще се убедят и посетителите на щанда на марката в залите на Интер Експо център. Още по-интересното е, че автомобилът е предпроизводствен прототип. Той е един от помощните автомобили на отбора SKY, чийто представител Крис Фрум спечели тазгодишното издание на Тур дьо Франс. Изложбеният модел е облепен отвън, но още по-интересно е вътре. Всичко е маскирано и с части от различни модели, практика, която производителите използват по време на тестовете на новите си модели, предхождащи пазарното му лансиране.

XE е най-усъвършенстваният, икономичен и елегантен спортен седан, произвеждан някога от Jaguar. Той е Jaguar до мозъка на костите си. Първият от ново поколение автомобили с изцяло новата, усъвършенствана, свръхмодерна алуминиева архитектура на Jaguar. Олекотената алуминиева конструкция създава невероятно здрава каросерия, като същевременно предоставя мощност, интуитивно управление, финес и красив дизайн. Цената на модела започва от 65 000 лв. с включено ДДС.

 

F-Type притежава мощността на суперавтомобил в съчетание с иновативни технологии, които придават ненадмината динамика и върхово изживяване от шофирането. За любителите на спорните автомобили F-Type предлага 6-степенна механична предавателна кутия, проектирана според изисканията за динамика при спортно шофиране. Олекотената алуминиева конструкция на каросерията на F-TYPE с висока твърдост при усукване е идеалната платформа за спортен автомобил и е основната причина за отличното усещане от шофирането, а и за страхотното представяне на пътя на автомобила. Цените започват от 130 000лв с вкючено ДДС.

Range Rover е още по-лек и по-здрав, достигнал абсолютното съвършенство в сферата на премиум автомобилите. Четвърто поколение от уникалния флагман на британците, променил автомобилния свят с излизането си преди 45 години. Новият Range Rover е първият всъдеход в света с революционно олекотена, изцяло алуминиева конструкция, която е с 39% по-лека в сравнение със стоманената на предишния модел. По този начин общото тегло на автомобила е намалено с цели 420 кг. Range Rover Sport взима най-доброто от революционния дизайн на олекотеното окачване и иновативните технологии на динамичното шаси на Land Rover. Evoque получи признание дори от критични автомобилни издания като AutoExpress, TopGear, TheSun, MotorTrend, Autoweek’s, Road&Travel’s, DecisiveMagazine, AutomotiveLeaseGuide (ALG), BloomberNews и много други. Цената на Range Rover Evoque започва от 70 000лв с включено ДДС.

Новият Discovery Sport впечатлява с максимално оптимизирани пропорции, като поставя нови стандарти в инженерните технологии по отношение на динамика и използване на вътрешното простраство в купето.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес