Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поругаване на един шедьовър

09 януари 2015, 10:13 часа • 47056 прочитания

Японците са странни хора, меко казано. Царе са на техниката, но стане ли въпрос за естетика, нещата придобиват застрашителен уклон. Автомобилните творения с произход Япония, заслужаващи да бъдат наречени красиви, се броят на пръстите на ръцете. Докато примерите за грозни японски коли са безброй. Проблемът тук е, че става въпрос за поругаване на една италианска богиня на красотата, която японските тунери (обида за бранша) от Office-K са съсипали.

 

От творението на Pininfarina е останал далечен спомен, след като японците са облепили това Ferrari 458 Spider със златно покритие и зелени отражения. Най-ужасното е, че отпред са сложили акулски зъби, превръщайки този шедьовър в карикатура. Лепнали са и един карбонов заден спойлер, както и 21-инчови предни и 22-инчови задни Forgiato джанти. В розов златен оттенък.

 

Няма ясен поглед към интериора, но за щастие поне той изглежда, че не е пипан. Или поне не много. Няма обяснение защо между седалките има плюшено мече, но трудно може да се намери обяснение и на това защо в Япония има улични автомати за продажба на... използвано дамско бельо.

 

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес