Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Porsche ще забави пускането на малката Panamera

15 юли 2014, 10:14 часа • 18415 прочитания

Pajun, както медийте наричат Panamera Junior, трябваше да излезе на пазара през 2017 г., но британският CAR твърди, че това няма да се случи, след като Porsche си е поставил други приоритети за следващите две години. В резултат на това бейби Panamera ще се забави с две години, т.е. до 2019 г., когато може да я очакваме с гама от бензинови и дизелови V6 двигатели, както и топ версия с над 500 к.с.

Британското издания смята, че отлагането на пускането на Pajun се дължи на факта, че Volkswagen иска пълната подкрепа на Porsche за други модели, които в момента се разработват и които компанията-майка смята, че са по-важни. Един такъв модел би могъл да е спекулативният все още на този етап 988, конкурент на Ferrari 458 Italia, оборудват с централно разположен 8-цилиндров двигател с обем 4,0-литра и мощност около 600 к.с.

Малко след премиерата на Panamera Sport Tursimo concept (която виждате на снимката) по време на Автомобилен салон Париж 2012, слуховете започнаха да витаят около появата на мини Panamera. Говори се и за базов модел 718, който да се позиционира под Boxster/Cayman, за който се говори, че би могъл да се появи през 2016 г.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес