Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Porsche ще разработва хибридни 911 и Panamera с над 700 к.с.

08 май 2014, 19:12 часа • 29490 прочитания

Ferrari обявиха плановете си да пускат по един нов модел на всеки четири години. Ред е на Porsche и според Motor Trend компанията от Цуфенхаузен ще се подготви да скочи срещу адските творения Lamborghini Aventador и Ferrari F12 Berlinetta.

Това естествено означава автомобили с много висока мощност, но според американското издание германците ще използват технологията от 918 Spyder. Електромоторът на електрическия супер автомобил със 156 к.с. може да се позиционира между настоящия би-турбо редови шестак (911 Turbo S) / би-турбо V8 (Panamera Turbo S) и тяхната PDK трансмисия. В настоящата си форма тези двигатели генерират 560 и 570 к.с., затова може да се очаква, че хибридните версии ще извадят някъде около или над 700 к.с.

Тези модели ще са plug-in хибриди и ще бъдат обозначени с емблемата e-Hybrid. Въпросът е къде точно ще се позиционират тези PHEV модели, тъй като гамите на 911 и Panamera са достатъчно пълни. Нищо чудно новите модели да заменят Turbo S моделите или да се позиционират над тях.

Като говорим за Panamera, Porsche е на път да ни представи серийна версия на Sport Turismo Concept. Същата купе-тенденция може да обхване и Cayenne, но към момента няма нищо сигурно.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес