Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Porsche представи най-мощното и най-скъпо комби в историята си

26 септември 2017, 12:40 часа • 14355 прочитания

Германският производител Porsche приема поръчки за най-мощното комби в историята си. Това е Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo, което разчита на хибридно задвижване. Цените на модела с мощност 680 к.с. стартират от 188 592 евро.

В основата на задвижващия агрегат е комбинация от 4,0-литров бензинов V8 двигател и електромотор. Благодарение на нея комбито ускорява от 0 до 100 км/ч само за 3,4 секунди и развива максимална скорост от 310 км/ч.

Само на електричество Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo може да премине около 49 км. Зареждането на акумулаторите отнема между 2,5 и 6 часа в зависимост от използвания източник на енергия.

Автомобилът е изграден на базата на новото поколение на лифтбека Panamera, като следва дизайна на едноименния концептуален модел, показан от Porrsche още през 2012 г. Комбито има удължен и плосък таван, а обемът на багажника е 425 литра. При свалени задни седалки мястото нараства до 1295 литра.

Машината разполага с подвижен спойлер, чийто ъгъл се регулира в зависимост от скоростта на движение и избраните от водача настройки. На разположение на шофьора е и адаптивен круиз-контрол, както и електронна система, компенсираща накланянето в завой.

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес