Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Porsche 911 Turbo стана по-мощен и по-бърз

01 декември 2015, 12:37 часа • 10699 прочитания

Компанията Porsche представи фейслифта на 911 Turbo и 911 Turbo S, които са по-мощни и по-бързи. Публичната премиера на моделите ще се състои на автомобилния салон в Детройт през януари.

Porsche 911 Turbo и 911 Turbo S разчитат на доработен 3,8-литров битурбо „шестак“, генериращ съответно 540 и 580 к.с. Това е с по 20 к.с. повече от досегашната мощност на мотора.

Увеличението на мощността е станала възможна благодарение на модернизация на всмукателния колектор, нови инжектори, както и на оптимизиране на топлообмена. Освен това, версията S e оборудвана с различна турбина. В допълнение на това, двете версии са се сдобили с нова функция за „динамично пълнене“. При рязко вдигане на крака от педала на газта, електрониката остава дроселовата клапа отворена за кратко (но прекратява подаването на гориво), което подобрява реакцията на двигателя при повторно подаване на газ. От компанията уточниха, че най-ефективно тази нова функция работи в режимите Sport и Sport Plus.

 

Купето Porsche 911 Turbo е способно да се ускорява до 100 км/ч за 3,0 секунди, а максималното му скорост е 320 км/ч. Това е с 0,4 сек и 5 км/ч по-бързо от предшественика. Топверсията ускорява от място до 100 км/ч за 2,9 сек и развива максималните 330 км/ч, което е с 0,2 сек и 12 км/ч по-добри динамични параметри.

 

Новите модели са оборудвани с нов, 360-милиметров волан и селектор за избор на различните режими: Normal, Sport, Sport Plus и Individual. На волана се е появил и бутон „Sport Response“, след натискането на който водачът има на разположение 20 секунди, в които може да използва пълния потенциал на двигателя и трансмисията, които да гарантират максимално ускорение.

Що касае екстериора, Porsche 911 Turbo и 911 Turbo S се отличават с различни броня и преден сплитер, модернизирани стопове, видоизменен капак на двигателя, малко по-различна задна броня и 20-цолови лети джанти с нов дизайн.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес