Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицаи преследваха с часове пиян тракторист (ВИДЕО)

25 януари 2023, 09:06 часа • 4010 прочитания

В интернет се появи забавно видео, на което се вижда как поне четири полицейски коли преследват един трактор. Преследването се проведе със скорост не повече от 30 км/ч и може да претендира за титлата на най-бавното в света.

Инцидентът е станал в град Буун, Северна Каролина (САЩ). Случайни минувачи се обадили на спешна помощ и сигнализирали за неадекватен шофьор на трактор от марката John Deere. Той криволичи по магистралата и на няколко пъти за малко да блъсне други коли и пешеходци. Пристигналите на сигнал полицаи установили, че 43-годишният местен жител Рони К. Хикс управлява трактор, като първо е съборил контейнер за боклук, стоящ до църквата, а след това е продължил пътя си.

Полицията тръгва след трактора, а Хикс продължава хаотично да криволичи по пътя, опитвайки се да попречи на преследването. На момент селскостопанската машина излиза от пътя, а при преследването са пострадали 4 автомобила, сред които и патрулен Ford Explorer, който е блъснат умишлено от пияния тракторист. Щетите се оценяват на хиляди долари.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/hZai7CW08dI" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

В крайна сметка бавното и безсмислено преследване изтощава полицаите. Те разпръснаха лента от шипове по пътя, но те почти не повредиха здравата гума на трактора и се налага полицай да стреля по колелата.

В крайна сметка тракторът със спукани гуми се обърнал на частен път, Хикс изскочил от него и се опитал да избяга. Когато полицията го настигнала, мъжът извадил нож, но бил неутрализиран със електрошоков пистолет.

Пияният шофьор е арестуван, но по-късно освободен срещу гаранция от 50 000 долара. Делото срещу него ще се състои на 10 март. Хикс е обвинен в множество престъпления, включително кражба на трактор, неподчинение на полицията, шофиране в нетрезво състояние и безразсъдно шофиране.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес