Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Pokеmon Go остави жертва на пътя и в Япония

26 август 2016, 14:57 часа • 890 прочитания

Завладялата цял свят игра Pokemon Go взе първа жертва на пътя в Япония. 39-годишният фермер Кейдзи Гоу от град Токушима до такава степен бил погълнат от преследването на съществата с мобилния си телефон, че изпуснал управлението на своя автомобил, излязъл извън пътя и блъснал 2 жени. Едната е починала на място, а другата е в тежко състояние в болница, съобщава изданието Asahi Shimbun.

От полицията в Токушима потвърдиха първият смъртен случай заради играта Pokemon Go в страната. Виновникът за инцидента е бил арестуван на мястото, като първоначално е заявил, че е решил да провери прогнозата за времето на мобилния си телефон и това е отвлякло вниманието му от пътя. По-късно Гоу е признал, че е ловил покемони и изобщо не е гледал пред себе си.

Въпреки редицата инциденти по цял смята Pokemon Go продължава да набира популярност, особено сред по-младите хора. Целта на играта е да бъдат заловени колкото се може повече същества, като за това е нужно и да се обикаля много. По броя на активни потребители Pokemon Go вече задмина популярни мрежи като Twitter и Tinder.

Заради многото аварии на пътя с водачи, играещи на Pokemon Go, компанията, разработила играта – Niantic Inc., бе принудена да обнови приложението и сега на екрана на смартфона на играча се появява предупредителен знак, ако той се движи прекалено бързо

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес