Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пистовата Arrinera Hussarya GT изглежда заплашително

19 януари 2016, 18:04 часа • 5625 прочитания

Полският състезателен автомобил направи дебют на изложението Autosport International в Бирмингам миналата седмица. Проектиран специално за участие в шампионата FIA GT4, участие в който взима и българския автомобил Sin R1 на Росен Даскалов, моделът е проектиран от Arrinera Racing. Подобно на нашия супер автомобил, и полският използва 6,2-литров V8 централно разположен двигател, взет от General Motors. Той изпраща мощността си от 430 к.с. към задната ос посредством 6-степенна секвенциална трансмисия.

 

Олекотената конструкция (1249 кг) е резултат от използването на тръбна пространствена рама, „облечена“ в комбинация между алуминий, карбон и кевлар. Hussarya GT разчита на pushrod окачване с Öhlins амортисьори и пружини на двете оси. Укротяването на машината е поверено на Alcon спирачки с 6-бутални спирачни апарати и 380-милиметрови дискове.

 

В интериора няма нищо изненадващо за състезателен автомобил: ориентиран към пилота кокпит, „корито Corbeau. Цялата информация пилота получава от Cosworth Intelligent цветен дисплей.

 

Що касае уличната версия на Hussarya, тя също ще се задвижва от 6,2-литров V8, но вече с 650 к.с. и 821 Нм въртящ момент. Очакванията са модела да дебютира към края на 2016-а. На по-късен етап ще има и по-хардкор версия Hussarya 33, но детайли към момента липсват.

Планът е да се правят само по две или три бройки от състезателния GT4, като цената на всеки ще е около $185 000.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес