Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пикапът Ford F-150 Raptor получи всъдеходен круиз-контрол (ВИДЕО)

11 септември 2018, 09:25 часа • 12108 прочитания

Екстремният Ford F-150 Raptor получи нова функция и машините, моделна година 2019, ще бъдат оборудвани с всъдеходен круиз-контрол. Системата се казава Trail Control, като регулира подаването на въртящ момент или спирачното усилие върху всяко колела за по-лесно преодолявене на труден участък на пътя.

Технологията работи при скорост до 20 мили в час (32 км/ч), като представлява интелектуален блок за управление, работещ с итформацията от датчици. Той прехвърля въртящия момент върху колелото с най-добро сцепление, а също така избирателно променя спирачното усилие, за да се избегне занясане на пикапа при спускане.

Освен това система помага при затъване в пясъка. Това се случва по същия начин като при Toyota, която оборудва някои свои модели с технологията Crawl Control. Тя също представлява всъдеходен круиз-контрол, работещ на същия принцип като този на Ford.

По-рано тази година F-150 Raptor получи адаптивно окачване с електронноуправляеми амортисьори Fox Racing, снабдени с технология Live Valve. Тя променя твърдостта им в зависимост от условията на пътя, а също така определя разстоянието на предните колела от земята и предотвратява удари по долната част при приземяване.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес