Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пикап-изтребител: Ford направи уникален F-150 Raptor

06 юли 2017, 10:45 часа • 29841 прочитания

Американският производител Ford направи уникална версия на своя пикап F-150 Raptor, която е посветена на изтребителя Lockheed Martin F-22 Raptor. Машината ще бъде продадена на аукциона EAA AirVenture Oshkosh, а получените средства ще отидат за благотворителност.

Специалната версия на Ford F-150 Raptor е разработена от специалистите от подразделението Ford Performance. За външния вид на автомобила лично е отговарял шефът на дизайнерския отдел на компанията Мелвин Бетанкур. Сред отличителните белези на пикапа е решетката на радиатора, която е окрасена от изтребителя Lockheed Martin F-22 Raptor.

Други любопитни дизайнерски решения са нестандартните корпуси на външните огледала, направените специално за тази машина джанти и допълнителната защита на каросерията. В товарния отсек на пикапа са поставени две резервни гуми. Променени са още настройките на окачването, както и на спирачната система.

На модернизация е подложен и двигателят на автомобила. Инженерите от Ford Performance са модернизирали 3,5-литровия EcoBoost мотор, като мощността му е увеличева до 545 к.с. За сравнение, стандартната версия на F-150 Raptor, предлагана на пазара, развива 450 к.с.

Засега няма яснота каква е началното цена, на която ще бъде предложен пикапът Ford F-150 Raptor „F-22 Raptor”. Най-мощния вариант на стандартния модел струва 73 000 щатски долара, но се очаква този уникален автомобил да стартира поне от 100 000 долара.

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес