Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пиян отмъкна Ferrari от автокъща и потроши още 4 скъпи коли

31 юли 2023, 16:07 часа • 1853 прочитания

29-годишен мъж от Юта реши да открадне Ferrari от дилърство на марката и оправда действията си като „спонтанен акт след цял ден пиене“. Американецът явно наистина е бил в нетрезво състояние, защото е нанесъл сериозни щети и по други автомобили на дилъра.

Инцидентът стана в неделя вечерта в търговско представителство на Ferrari l Солт Лейк Сити (Юта). Според информацията заподозреният е влязъл вътре, като е счупил външното стъкло с камък. Той си набелязал скъпата кола, която на всички отгоре била с ключове в салона.

При излизането мъжът ударил други 4 автомобила, като щетите по тях се оценяват на 100 000 долара. Полицията не споменава конкретния модел на отмъкнато Ferrari, но каза, че то струва около 600 000 долара. Тази оценка предполага, че това е било SF90 Stradale или Spider, тъй като други модели са малко по-евтини в САЩ.

Според медиите в Юта полюцията е арестувала заподозрения в неделя вечерта, докато се е опитвал да избяга с открадната кола.. Сега той е изправен пред три обвинения за вандализъм, кражба и взлом, а собствениците на дилърството разчитат, че застрахователите ще покрият щетите както по колите, така и по самото търговско представителство.

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес