Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Peugeot превръща "Автомобила на 2017 г." в мощен хибрид

28 март 2017, 15:20 часа • 5999 прочитания

Компанията Peugeot анонсира предстоящото пускане на пазара на най-мощния кросоувър в своята история. Това ще бъде хибридна версия на модела 3008, който в началото на март тази година беше избран за "Автомобил на 2017 г. в Европа". Според продуктовия инженер на френската марка Лоран Бланш, производството на новата модификация на модела ще стартира в началото на 2019 г.

Въпреки мощния си силов агрегат, хибридното Peugeot 3008 няма да получи инициалите GTi в името си. Според Бланш, хибридът може да бъде причислен към спортните модели на марката, но названието GTi е предназначено единствено за компактните хечбекове на марката. Вместо него, при новата версия на кросоувъра французите ще използват само GT.

Новото Peugeot 3008 бе показано на автосалона в Париж през миналата есен, като само няколко месеца по-късно стана носител на най-престижната европейска награда. В битката за "Автомобил на 2017 г." френският кросоувър успя да изпревари конкуренти като Alfa Romeo Giulia, Citroen C3, Mercedes E-Сlass, Nissan Micra, Toyota C-HR, както и два модела на Volvo - S90 и V90.

Кросоувърът прави впечатление с увеличения до 230 мм клирънс, но въпреки това не се предлага със система за задвижване на четирите колела. Вместо това Peugeot са снабдили модела с електронната система  Grip Control, която променя тягата към водещите колел в зависимост от избрания режим на движение.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес