Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Opel загатна новия си флагман

10 ноември 2016, 11:00 часа • 1705 прочитания

Новото поколение на флагмана на Opel - фастбекът Insignia, изгря на официалния календар на германската марка. Са снимката се виждат единствено бронята, светодиоден фар и част от решетката на автомобила. Редом с новата Insignia позира топ-моделът Джорджия Мей Джагър, дъщеря на рок-легендата Мик Джагър от "Ролинг Стоунс".

Засега от компанията старателно пазят в тайна какво ще представлява следващата генерация на модела. Знае се единствено, че стандартният вариант ще получи добавка Grand Sport към името, а комбито ще продължи да се нарича Sports Tourer. Ще има и комби с повишена проходимост, което ще се казва Country Tourer. Първата модификация ще бъде показана на автосалона в Женева през март, а останалите две - до края на следващата година.

Известно е, че на външен вид второто поколение на Opel Insignia ще се доближава до концептуалния модел Monza, показан през 2013 г. Моделът е изграден на платформата E2XX, взаимствана от Chevrolet Malibu. Новото шаси ще позволи на автомобила да отслабне с около 200 кг, но същевременно ще нарасне на дължина с 15 см

Знае се още, че флагманът на Opel ще получи усъвършенстван вариант на фирмената система на светлините - IntelliLux LED, която за първи път се появи при новата генерация на Astra. При нея всеки фар имаше по 8 светодиодни елемента, докато при Insignia те ще бъдат два пъти повече – 16. Така яркостта ще се увеличи, но ще може да се пригажда сама към ситуацията на пътя.

Новата технология не заслепява водачите на идващите насреща автомобили, тъй като изключва излишните светодиоди. В същото време системата осигурява видимост на около 400 метра пред колата, като интензивността на осветлението зависи от ъгъла на завиване на волана.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес