Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Opel се завръща на пазара в Русия

15 март 2019, 11:03 часа • 3350 прочитания

Германският производител Opel обяви официално, че се завръща на пазара в Русия с 3 модела - кросоувъра Grandland X и два вана, като всички те ще се сглобяват в местната фабрика на PSA Group.

"Русия е огромен и стратегически много важен пазар, който има голям потенциал", коментира главният изпълнителен директор на Opel - Михаел Лошелер. И допълни, че продажбите на марката стартират с отварянето на 20 дилърства в тай-големите градове, като целта е за година резултатите да бъдат удвоение.

В Русия германската компания ще произвежда вановете Zafira Life и Vivaro Transporter, като първият е пътнически, а вторият - товарен. Те ще се сглобява във фабриката в Калуга, където PSA вече прави Peugeot Expert и Citroen Jumpy. Що се отнася до Grandland X, той ще се внася от Германия.

Opel напусна Русия през 2015 г., когато все още беше собственост на General Motors. Американският концерн прекрати дейността си в страната заради спада на продажбите и девалвацията на местната рубла. Две години по-късно GM продаде  Opel и Vauxhall на PSA.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес