Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Opel се отказва от три модела

10 октомври 2018, 13:03 часа • 8478 прочитания

Германската производител Opel се отказва от 3 свои автомобила, за да се съсредоточи върху развитието на SUV-гамата си и най-търсените си модели, първият от които е новата Corsa.

В официално съобщение на компанията се казва, че „минитата” Adam и Karl, както и кабриолетът Cascada няма да получат наследници и тяхното производство ще бъде прекратено през 2019 г. Отказът от тези модели ще позволи на Opel по-лесно да покрие новите екологични изисквания.

В момента Opel Karl, познат във Великобритания като Viva, се произвежда във фариката на General Motorя в Южна Корея, откъдето се внася в Еропа. На свой ред Adam се произвежда в Айзенах (Германия), докато Cascada се прави във фабриката в Гливице (Полша).

От компанията допълват, че отказът от трите модела ще бъде компенсира през 2020 г. с премиерите на три нови атомобила. Това ще бъде субкомпактната Corsa, наследникът на Mokka X и ванът Vivaro.

Пъривят от тях, освен с конценционални двигатели, ще се предлага и в изцяло електрическа версия. Вторият пък ще бъде позициониран в нов сегмент, за да не се конкурира със сегашния малък SUV на марката - Crossland X. Новите модели на Opel ще използват платформи на алианса PSA.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес