Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Opel пуска 27 нови модела до 2018 г.

06 юни 2014, 14:51 часа • 35184 прочитания

Opel представи обновен и допълнен вариант на своята стратегия DRIVE!2022, в която компанията си поставя пет на брой стратегически цели за развитие. Към 2022 г. Opel/Vauxhall целят да достигнат пазарен дял от 8% в Европа, концентрирайки се върху постигането на печеливш ръст. Нормата на печалба (печалба преди облагане с лихви, данъци и такси – EBIT) следва да достигне 5% в рамките на същия период от време.

Opel ще фукусира своите усилия върху осъществяването на три основни приоритета – развитието на моделите, марките и подобряването на пазарното представяне. Офанзивата в областта на развитието на гамата от модели и двигатели продължава с ускорени темпове. В периода от 2014 до 2018 г. се планира представяне на общо 27 нови модела и 17 нови двигателя.

Втората приоритетна стратегическа насока е укрепването на имиджа на Opel като емоционална и достъпна германска автомобилна марка. Основните послания и ценности на марката се отразяват от фактори като новаторските технологични решения, германското инженерно майсторство и доброто съотношение между предлаганите качества и изискваната цена за продуктите на марката.

Пазарният дял и стремежът към постигане на растеж са третата приоритетна цел на програмата. Към 2022 г. Opel планира да увеличи своя дял от пазара в Германия от сегашните 7,2 на 10%. В Европа като цяло (включително пазарите в Русия и Турция), компанията цели увеличаване на пазарния си дял от актуалните 5,8 на 8%. Плановете на Opel предвиждат също през 2022 г. марката да се изкачи до второто място на европейския пазар на леки автомобили заедно със своя британски „близнак” в лицето на марката Vauxhall.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес