Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Opel Astra идва директно от салона във Франкфурт

21 октомври 2015, 07:23 часа • 8785 прочитания

Компанията се похвали с над 30 000 поръчки още преди месец, когато се състоя световната премиера във Франкфурт. Сега Astra дебютира и пред родната публика, като в шоурумовете на дилърите моделът ще влезе през ноември.

Новият Opel Astra отбеляза световната си премиера само преди месец на международното автомобилно изложение IAA във Франкфурт, а сега на Автомобилен салон София 2015 (от 17 дo 27 октомври) отбелязва отварянето на нова страница в историята на бестселъра и на българския пазар. С обща площ 432 квадратни метра щандът на Opel в 3-та зала на Интер Експо Център ще акцентира на най-новите два модела на марката – новата Astra и новата Corsa. За пръв път на подобен форум в България се показва и ADAM ROCKS.

 

По-лека, по-икономична и по-динамична – за своеобразен пример за подражание при създаването на единайсетото поколение компактен модел на марката Opel е послужила насочената към бъдещето концептуална разработка Monza, показана на автомобилното изложение IAA през 2013 година. В зависимост от версията и нивото на оборудване, новият модел е с до 200 килограма по-лек от своя предшественик, главно благодарение на изцяло новата конструктивна архитектура.

 

Гамата от задвижващи агрегати на новата Astra също играе голяма роля в подобреното представяне на новото поколение на пътя - под предния капак на всяка нова Astra може да се открие един от членовете на изцяло новата гама от двигатели с мощност в диапазона от 105 к.с. дo 150 к.с. Бензиновите и дизеловите агрегати с работен обем до 1.6 литра без изключение съчетават максимална икономичност с отлични динамични характеристики, мека и тиха работа. Изцяло новият двигател 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo отбелязва своята премиера в новото поколение на Astra. Четирицилиндровият агрегат се предлага във варианти на мощност от 125 к.с. и 150 к.с., а максимумът на въртящия момент достига 245 Нм. Tрицилиндровият двигател 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo с максимална мощност 105 к.с. е най-икономичният агрегат в бензиновата гама със среден разход на гориво, достигащ до 4.2 л/100 км. A всички версии на „шептящия дизел” 1.6 CDTI с мощност съответно 95 к.с., 110 к.с. и 136 к.с. в съчетание с 6-степенна механична предавателна кутия се отличават с емисии на CO2 под 100 г/км, като най-икономичният сред тях в момента постига среден разход 3,4 л/100 км.

Снимки: Христо Петров

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес