Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Opel Ampera-e с рекорден пробег за класа си

13 септември 2016, 15:20 часа • 7424 прочитания

Само с едно зареждане новият електромобил на Opel - Ampera-e, ще може да изминава повече от 400 км, похвалиха се от компанията. Това е най-доброто постижение в сегмента, като най-близкият конкурент - BMW i3 , предлага едва 300 км. Всички останали съперници остават с далеч по-скромни показатели. От германския производител допълниха, че върху пробега влияят няколко фактора - пътните условия, метеорологична обстановка и най-вече стилът на шофиране.

При представянето на модела се твърдеше, че той ще може да изминава около 320 км с едно зареждане на батериите. Същата цифра бе споменаване и за Chevrolet Bolt EV, който всъщност представлява почти идентичен автомобил. От концерна  General Motors официално разкриха, че пробегът на техния модел ще бъде по-голям - 383 км. Американската машина обаче не е включена сред евентуалните съперници на Opel Ampera-e, тъй като двата модела няма да се предлагат на един и същи пазари.

Световната премиера на Opel Ampera-e ще се състои на автосалона в Париж, който се открива в края на месеца. Машината се задвижва от електромотор с 204 к.с.и 360 Нм, като ускорението от 0 до 50 км/ч отнема 3,2 секунди, а от 80 до 120 км/ч - за 4,5 секунди. Максималната скорост на електромобила е 150 км/ч.

Характеристиките на Chevrolet Bolt EV са подобни, като мощността на агрегата е малко по-слаба - 200 к.с. и 360 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 7 секунди, а максималната скорост е 146 км/ч. Батериите и на двата модела са с емкост 7,2 кВт, като могат да се зареждат както от стандартната електропреносна мрежа, така и от специални станции.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес