Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Огромни амбиции на Jaguar F-PACE (видео)

15 септември 2015, 20:52 часа • 8161 прочитания

Компанията има самочувствието да заяви за своя модел, че е най-върховият практичен спортен автомобил в света.

Изцяло новият Jaguar F-PACE бе показан пред света с грандиозно изпълнение, оспорващо законите на гравитацията, в навечерието на Автомобилния салон във Франкфурт. F-PACE показа динамичните си характеристики, като изпълни най-големия 360-градусов лупинг в света и в чест на 80-тата годишнина на Jaguar озари небето над града с драматичния си силует, вдъхновен от концепта C-X17.

 

Разработен с олекотената алуминиева архитектура на Jaguar, изцяло новият F-PACE изпълнява обещанията на революционния концептуален автомобил C-X17 и комбинира изчистени линии, повърхност и пропорции с характеристики, вдъхновени от F-TYPE като мощна задна част, въздухозаборници на калниците и отличителна графика на задните светлини.

Дръзката предна решетка и атлетичният преден капак загатват за потенциала на двигатели като V6 със суперчарджър и 380 к. с. Елементи като елегантните full-LED предни фарове, кованите 22-инчови джанти и късия преден надвес пренасят визията за дизайна на концептуалния автомобил C-X17 в производството.

 

Петима възрастни могат да се настанят абсолютно комфортно в изцяло новия F-PACE с просторно място за главата и коленете, а обемът на багажното отделение има впечатляваща вместимост от 650 литра.

Премиум системата InControl Touch Pro е базирана на 10,2-инчов сензорен екран с мощен четириядрен процесор и твърдотелен диск и работи с ултра-бърз Ethernet.

 

Междуосието и следата са различни от всички други автомобили Jaguar. С дължина от 4731 мм и междуосие от 2874 мм изцяло новият F-PACE предлага финия профил и късия преден надвес, характерни за дизайна на Jaguar, както и изключително просторен интериор. Леката, здрава конструкция на каросерията се състои от 80 процента алуминий и е единствената монокок каросерия с високо съдържание на алуминий в сегмента. Допълнителната икономия в теглото на автомобила идва от композитната врата на багажника и магнезия, използван за части като напречната греда под купето.

 

В резултат на това моделът със задно задвижване с дизелов двигател 180 к.с. и механична трансмисия тежи едва 1665 кг и постига CO2 емисии от само 129 г/км. С бензиновия двигател V6 с компресор суперчарджър и 380 к.с. на F-TYPE под изваяния алуминиев капак, изцяло новият F-PACE ускорява от 0 до 100 км само за 5,1 секунди преди да достигне електронно-ограничената максимална скорост от 250 км/ч.

 

Високата коравина на усукване на каросерията осигурява още по-добри показатели на заимстваните от модела F-TYPE предно окачване с двойни носачи и усъвършенствано задно окачване тип Integral Link. Заедно с векторното управление на въртящия момент, което се предлага като стандартно оборудване, и системата за електронно сервоусилване на волана, тунинговани да осигурят възможно най-доброто усещане и реакция, изцяло новият F-PACE задава стандартите за возия и управление. Дори базовият модел е оборудван с монотръбни амортисьори като стандартно оборудване, а за още по-добро управление и возия електроуправляемата система Адаптивна динамика измерва движението на каросерията и колелата съответно 100 и 500 пъти в секунда, осигурявайки оптимално плавно движение при всякакви пътни условия.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес