Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обновеният Ford Edge получи турбодизел за Европа

22 февруари 2018, 08:35 часа • 1968 прочитания

Компанията Ford представи обновения си кросоувър Edge за европейски пазар. Автомобилът не се отличава от версията за САЩ, показана през януари, но на Стария континент той няма да се предлага в ST-версията с 6-цилиндров мотор с 340 к.с. Вместо нея ще има модификация ST-Line и нов битурбодизел.

Гамата двигатели на Edge за Европа ще се състои само от 2,0-литрови дизели от семейството EcoBlue. Достъпни са три варианта на мощност – 150, 190 и 238 к.с., като последният от тях е битурбо двигателят, който в дефорсирана до 213 к.с. версия се поставя на пикапа Ranger Raptor. В зависимост от модификацията, воторите ще се съчетават с 6-степенна механична скоростна кутия или с 8-степенен автомат.

Спортната версия – ST-Line, ще получи 20-цолови джанти (като опция се предлагат и 21-цолови), пренастроено окачване, сдвоени тръби на изпускателната система, седалки с електрическо управление, кожен салон, както и превключватели на скоростите, разположени на волана.

В списъка с оборудване на европейски Ford Edge влиза и мутимедийна система SYNC 3 с 8-инчов дисплей, 1000-ватова аудиосистема B&O Play, безкабелно зарядно за смартфони, круиз-контрол с функция за пълно спиране в случай на опасност, система за удържане на автомобила в лентата на движение и автоматично спиране след сблъсък. Поседната намалява вероятността от допълнителни аварии при катастрофа.

 

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес