Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новото Volvo XC40 пристигна в България

08 ноември 2017, 17:25 часа • 7697 прочитания

Най-новият и най-малък SUV модел на Volvo – XC40, дебютира пред българската публика само няколко седмици след световната му премиера. Моделът бе показан в София от вносителя на марката „Мото Пфое” , като автомобилът е изложен в „Сердика Център”, както и в шоурума на компанията на бул. „Сливница”. Машината участва и в игра, като победителят в нея ще получи награда – екскурзия в чужбина.

От Volvo са категорични, че новотo XC40 притежава експресивен дизайн и отличителен артистичен характер. Тоld е луксозен компактен SUV с голям пътен просвет и високо разположени седалки, осигуряващи на водача пълен контрол над управлението.

Кросоувърът излиза на пазара с най-модерните системи за безопасност, свързаност и инфотейнмънт, познати от сериите 90 и 60 на Volvo. Те го превръщат в един от най-добре оборудваните автомобили в XS SUV сегмента. Сред тях са Volvo-системата за безопасност City Safety, система за подпомагане на водача Pillot Assist, система за предупреждаване при напускане на пътното платно Run-off Road Protection and Mitigation, Cross Traffic Alert както и 360-градусова камера, която помага на водача да маневрира при по-тесни пространства в града.

Интериорният дизайн на Volvo XC40 е специално проектиран да осигури на пътниците повече функционално място за техните вещи – отстрани на вратите и под седалките, включително специално място за мобилния телефон с възможност за безжично зареждане, специална сгъваема закачалка за малки пликове и покупки, както и подвижен кош за отпадъци в централната конзола.

В началото на производството Volvo XC40 ще се предлага с дизелов двигател D4 (190 к.с.) и бензинов 4-цилиндров Т5 (250 к.с.). И двата мотора са от семейството Drive-E. Други задвижващи системи, включително хибридни версии и електрически варианти, ще бъдат добавени на по-късен етап.

 

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес