Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новият Porsche Macan се появи преждевременно

18 октомври 2013, 07:53 часа • 37754 прочитания

Porsche Macan е все по-близо до нас, като от немската компания разкриха няколко тийзъра на модела. Ние бихме поспорили доколко това са именно тийзъри, тъй като те разкриват напълно спортния компактен SUV.

Планиран да дебютира на автомобилното изложение в Лос Анджелис, моделът е описван като „компактен, концентриран и интензивен“ спортен автомобил, който е „практичен, но необикновен“. Macan ще бъде по-малка версия на успешния Cayenne, като именно от него ще заимства и много от стилистичните си елементи – аналогична предна престилка, плавна линия на покрива, издължени назад предни светлини, четири ауспуха и монтиран на покрива спойлер. Представител на Porsche е разкрил, че моделът споделя платформата си с Audi Q5, но ще заложи на ново окачване и различни двигатели.

Очаква се компактният немски SUV да бъде оборудван с 2-литров четирицилиндров турбо двигател с мощност от 220 к.с. Той би трябвало да ускорява кросоувъра до 100 км/ч за 7.5 секунди и да му позволява да вдига максимална скорост от 230 км/ч. Ако това не е достатъчно мощно за вас, Macan S ще разполага с 3.6-литров атмосферен V6 бензинов агрегат с мощност от 295 к.с.  Ще има и дизели, като тук започваме с 2-литров TDI с мощност от 190 к.с. и 3-литров V6 TDI с мощност от 250 к.с.



Вариантът Turbo вероятно ще използва 3-литров битурбо V6 с мощност от порядъка на 370 к.с. и въртящ момент от 452 Нм. Почти сигурно в последствие компанията ще пусне и хибрид с 2-литров четирицилиндров двигател (с 208 к.с.) и електрически мотор (с още 54 к.с.) Освен това очакваме и 3-литров битурбо V6 дизел от Audi с мощност от 309 к.с.

Като изключим данните за двигателите, кросоувърът може да има уникална система за задвижване на четирите колела с променливо разпределение на въртящия момент за по-добро поведение.

Александър Славов
Александър Славов Отговорен редактор
Новините днес