Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Nissan посвети обновения X-Trail на финала в Шампионската лига

03 юни 2017, 10:00 часа • 4270 прочитания

Японската компания Nissan официално представи обновената версия на всъдехода си X-Trail, която ще се предлага на пазарите в Европа. Дебютът на модела е посветен на финала в Шампионската лига по футбол, в който тази вечер ще се срещнат „Ювентус” и „Реал” (М).

Дизайнът на модела за пазара в Стария континет не представлява кой знае каква изненада, тъй като повтаря до голяма степен този на фейслифта на кросоувъра, който ще се предлага в Китай и Северна Америка (в САЩ моделът се продава под името Rogue).

Обновеният Nissan X-Trail, както и досега, е достъпен както във версия с 5, така и със 7 места. От своя предшественик кросоувърът се отличана по преработените предна и задна брони, модифицираната решетка на радиатора и новата светодиодна техника. Главната оптика на автомобила може да бъде изцяло от светодиоди, които се предлагат като опция.

В салона на всъдехода са поставени материали от по-високо качество, променена е и климатичната система. Вече могат да се загряват не само предните седалки, но и задните. Леко увеличен е обемът на багажника. Досега той беше 550 литра при версията с 5 места, но сега е 565. При свалени задни седалки товарният отсек достига 1996 литра.

Както и повечето обновени или нови модели на Nissan, така и X-Trail е получил система за полуавтономно придвижване ProPILOT. Тя може в автоматичен режим да контролира кормилното управление, спирачката и газта, като едновременно с това поддържа лентата на движение.

В Европа фейслифът на кросоувъра ще се предлага с 1,6-литтров бензинов мотор със 163 к.с., както и с 1,6-литров дизел, развиващ 130 к.с. Най-мощната версия е с 2,00-литров дизелов двигател със 177 к.с. В базовата си версия X-Trail е с предно предаване, а като опция се предлага система 4WD. Скоростните кутии са 6-степенна механична и CVT (вариатор).

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес