Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Nissan Juke с хеликоптерна площадка на покрива си

25 април 2013, 10:07 часа • 5977 прочитания

Проектът се казва Nismo #Jukeride, разработва се през социалната мрежа и с помощта на Джони Хърбърт – един от най-известните британски пилоти с три победи във Ф1 и един триумф в „24 часа на Льо Ман“ през 1991 г. Целта на проекта е той да помогне на талантливите млади атлети на Nismo (Nissan Motorsport) да издигнат представянето си до нови висоти, и да вкара феновете в сърцето на вълнуващ драйвинг екшън.

Взимайки участие в създаването на върховния технологичен инструмент за проследяване, анализиране и подобряване представянето на пилотите зад волана, феновете дори ще могат да помогнат в избора на окончателното му име в процеса на проекта.

Фенове на автомобилния спорт от цяла Европа могат да споделят идеите си и да подпомогнат процеса през социалните мрежи. Те ще могат да дават своите идеи в Twitter чрез hashtag #jukeride. Използвайки ги, Джони Хърбърт ще работи с екип от 10 стажанти, които активно ще участват в процеса на създаване на колата, разчитайки на социални технологии, като например Google Hangouts и своите мрежи от последователи, за да бъде избрана технологията, която ще се използва в автомобила, както и името му, което ще бъде избрано от предложените в мрежата.

Чрез окомплектоване на автомобила с дигитална техника от последно поколение, екипът ще работи за създаване на уникален автомобил със Skycam, хеликоптер с дистанционно управление, който каца на покрива. Skycam, оборудван с камери, ще осигурява уникална гледна точка, както и много точни данни за околната среда, включително земна повърхност, анализ за траектория на движение, ще проследява всяко движение, което направи колата.

Получените данни ще позволят на пилотите на Nismo да следят своето представяне, да подобрят пилотските си умения и да станат възможно най-добри на пистата. Skycam ще улавя и уникално съдържание по време на автомобилни състезания, давайки на феновете достъп до невиждани до този момент перспективи от надпреварите, пренасяйки ги по-близо до екшъна.

Проектът Nismo #Jukeride стартира може да споделяте своите идеи или само да следите развитието му на сайта Experience Nissan, или чрез hashtag #jukeride.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес