Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Немци показаха как би изглеждало последното „истинско” Porsche 911

26 август 2017, 14:30 часа • 4850 прочитания

Германската фирма Gunther Werks предлага на собствениците на Porsche 911 (версия 993) кардинално преправяне на автомобила, с което да му бъде вдъхнат нов живот. Изборът на модел не е никак случаен, тъй като именно четвъртото поколение на 911 (993) се счита от най-заклетите фенове на марката за последното „истинско” Porsche.

Това не е далеч от истината, тъй като това е последната спортна кола, съхранила генетиката и философията на първото Porsche 911 от 1963 г. Производството на този автомобил спира през 1988 г., но в Германия, както и в още няколко страни, са се запазили доста бройки от модела, така че предложението на Gunther Werks вероятно ще предизвика интерес.

Германската фирма предлага пълна подмяна на частите от каросерията, които вече ще бъдат от карбон, както и поставяне на регулируемо окачване, на 18-цолови джанти и на спирачни механизми Brembo. Добавят се също така антикрило и нова главна оптика, а салонът се прави от кожа и алкантара с допълнителни алуминиеви елементи.

Авторите на проекта са поставили спортните седалки на карбонов каркас, а на централния панел ще има табелка с поредния номер на автомобила и с напомняне, че Gunther Werks е предложила услугите си само на 25 собственици на Porsche 993.

Върху мотора са работили специалистите от германската компания Roth Sport, в резултат на което обемът е нараснал до 4 литра, а мощността до 400 к.с. и 450 Нм въртящ момент. Това се дължи на поставянето на чип-тунинг и нови настройки на турбокомпресора. Генерално обаче двигателят си е същият, който толкова обичат феновете на Porsche 993.

Целта на проекта е да се покаже на света как би трябвало да изглежда култовата спортна кола в наши дни. Факт е, че това ще струва доста скъпа на собствениците на автомобила – 445 000 евро.

 

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес