Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не опазиха новия Mercedes-Benz GLS

04 ноември 2015, 19:24 часа • 11955 прочитания

Новият модел ще бъде официално показан по време на автомобилния салон в Лос Анджелис по-късно този месец.

Снимката (а и още няколко други) бе публикувана във френски форум, след като бе сканирана от моделна брошура. Новият GLS заменя досегашния GL, но изглежда по-луксозен на пръв поглед. А буквата „S“ е препратка към S-Class, т.е. към лукса.

GLS остава на досегашната платформа, но двигателите са претърпели сериозна модернизация. Което е естествено, предвид че повечето от тях вече се вграждат в новия GLE. А дизайнът следва новата идентичност на марката, като ясно се открояват новите фаровете, предната и задна брони.

Сърцето на гамата ще е V6 дизелов модел, обозначен GLS 350d. Той генерира 254 к.с., но Mercedes може да реши да предложи и 4-цилиндровия си дизел – наречен 250d – на някои пазари. На върха ще е AMG версия с 5,5-литров би-турбо V8, генериращ 577 к.с. Дизеловите модели ще бъдат оборудвани с новата 9-степенна автоматична трансмисия.

Mercedes-Benz GLS вероятно ще се предлага и с plug-in хибрид, обозначен 500e- Той ще разчита на би-турбо V6 бензинов мотор с 328 к.с., подпомаган от електромотор, подобно на GLE hybrid.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес