Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не можаха да го опазят: това е новото BMW X6!

05 юни 2014, 17:47 часа • 79578 прочитания

Не е изненада, че BMW работеше усилено по новата версия на Х6, която ще дебютира на пазара още тази година. Вероятно първата му публична поява пред публика ще се състои по време на Автомобилен салон Москва 2014, но нетърпеливите за много. Ето първите снимки на новото BMW X6, разпространени от carscoops.

 

Както виждате, и както се очакваше, новият модел взима част от стилистичните си черти от F15 X5, част от F26 X4. Дали пък не е обратното? Без значение, важното е, че новият модел изглежда много агресивно, а задницата му е станала по-приемлива. Фаровете са в голяма степен копия на тези на Х5, преливащи в бъбрековидната решетка. Х-образната предна броня остава незасегната, а въздухоотворите в двете страни са с нова форма.

Отзад, където първата генерация претърпя много критики в началото на живота си, нещата са видоизменени и много по-привлекателни. Спускащият се назад покрив оформя багажник, подобен на този на Х4. Стоповете също доста приличат на тези от по-малкия модел, но придават много хулигански вид на автомобила, погледнат отзад.

Вътре всичко е доста променено, но без да се правят някакви драстични отклонения от добре признатия интериор на BMW. Тук виждаме интерпретация на тема Х5. Задните седалки изглеждат нови, а материалите са на обичайното ниво.

Очакванията са X6 да дойде във версии xDrive35i и sDrive35i като базови версии, и двете екипирани с 3,0-литров, 6-цилиндров редови двигател с 306 к.с. и 450 Нм. Разликата е, че вторият ще е само със задно задвижване. Топ моделът ще е xDrive50i, задвижван от 4,4 V8 би-турбо с 450 к.с. и 650 Нм. Почти сигурно е, че ще има M50d модел, както и xDrive30d

Очакваме официалната информация, която вероятно няма да се забави много.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес