Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-скъпите автомобилни аксесоари

08 ноември 2016, 10:00 часа • 19059 прочитания

Британското издание Carwow състави списък от 10 автомобилни опции, които се предлагат на пазара. Всяка една от тях е на цената на чисто нов автомобил, но въпреки това се ползват със сериозен интерес от страна на клиентите.

10. Прибиращи се в багажника седалки

Във Великобритания моделите на Range Rover се предлагат с нестандартна опция – луксозни кресла Event Seating, които излизат от багажника. Те са полезни за пикник в природата, например, като се доста комфортни. Цената им обаче е впечатляваща – 5 900 британски паунда. За тях на Острова можете да си купите хечбека Dacia Sandero.

9. Чанта за голф

Италианската суперкола Ferrari F12 Berlinetta развива 740 к.с. и ускорява от 0 до 200 км/ч за 8,5 секунди. Общо-взето – кола за богаташи. А голяма част от тях обичат голфа и затова производителят им предлага чанта от естествена кожа. Тя струва 6 240 паунда – колкото и симпатичният сити-кар Renault Twingo.

8. Аудиосистема

Флагманът Audi A7 може да стане още по-премиум, ако бъде оборудван с аудиосистема Bang & Olufsen с 15 тонклони и мощност 1200 вата. За нея любителят на музиката ще трябва да плати 6 300 паунда. Толкова струва Suzuki Celerio, но пък на кой собственик на Audi A7 му е потрябвал японски бюджетен модел?

7. Спирачки

Фастбекът Porsche Panamera, оборудван с 2,9-литров би-турбо V6 мотор, развива 440 к.с. Той ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди, но в един момент трябва да спре. За целта компанията-производител предлага карбоново-керамична спирачна система с жълти дискове, като нейната цена е 6 446 паунда. Прибавете още 554 паунда и за сумата от 7000 паунда ще си купите чисто нов Fiat Punto.

6. Таван със звезди

Суперлуксозният седан Rolls-Royce Phanthom може да стане още по-разкошен, ако клиентът доплати 7 334 паунда. Срещу тях получава черен таван със светодиодни светлини. За сравнение – във Великобритания сити-карът Seat Mili струва малко повече – 7 499 паунда.

5. Състезателна трансмисия

Хот-хечът FiatAbarth 656 Biposto е направен на базата на състезателен автомобил, който участва в сериите „Trofeo”, но може да се използва и по обществени пътища. Машината е оборудвана с 1,4-литров турбомотор, който е изцяло преработен и благодарение на новата турбина развива 190 к.с. Цената на машината е 43 000 евро, а състезателният ефект се засилва от състезателната скоростна кутия с механичен диференциал с повишено триене. Нейната цена е 8 500 паунда, но ако не ви се дават тези пари можете да си купите стандартен Fiat 500 за 8 699 паунда.

4. Мултимедия

Суперколата Lamborgini Aventador не се предлага със стандартно оборудване. Автомобилът се конфигурира изцяло по желание на клиента, който може да избира между огромен списък от допълнителни опции. Мултимедийната система на централната консола е оборудвана със сенпзорен дисплей, като предлага картина от предната и задната камери. Нейната цена е 9 192 паунда – горе-долу толкова колкото Suzuki Swift (9 249 паунда).

3. Жълта каросерия

Във Великобритания можете да си поръчате Mercedes-AMG GT със специален жълт цвят на каросерията. Той се казва Solarbeam Yellow Metallic и заедно с допълнителни елементи от екстериора е оценен на 10 695 паунда. Добавете 505 паунда и ще получите цената на Skoda Fabia.

2. Автоматик

Откритата суперкола Noble M600 Speedstar в базовата си версия се предлага с механична скоростна кутия. Тези, които искат автоматична трансмисия с „лостчета” на волана за смяна на предавките, ще трябва да доплатят 15 000 паунда. Алтернатива на този харч може да се окаже Opel Corsa VXR, който разполага с мотор с 230 к.с. и струва 14 995 паунда.

1. Часовник

Най-безумната автомобилна опция е измислена само, за да впечатли публиката. Става дума за ексклузивен часовник за луксозния кросовър Bentley Bentayaga, който е най-скъпият кросовър на света. Часовникът Breitling Mulliner Tourbillon, поставен на предния приборен панел на автомобила, струва 150 000 британски паунда. За същите пари можете да си купите още една Bentayga, само че без часовник.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес