Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-популярният модел в Америка минава на ток

22 януари 2019, 15:06 часа • 3566 прочитания

Компанията Ford ще предложи електрическа и хибридна версия на най-популярния модел в Северна Америка – пикапа F-Series. Това заяви изпълнителният директор на марката Джим Хакет по време на концеференцията Deutsche Bank Global Auto Industry.

„Готвим се да електрифицираме F-Series, като то този начин ще добавим хибридни и електрически версии в семейството на модела. Същото ще направим и с товарния Transit”, коментира Хакет, но не пожела да уточни сроковете за поява на електрическите пикапи, както и дали промяната ще засегне само най-популярната версия – F-150, или ще се случи и с по-големите модификации – F-250 и F-350.

Като цяло, плановете на Ford предвиждат до 2020 г. около 90% от моделите на марката да бъдат всъдеходи или пикапи.  Стратегията на американския производител предвижда и постепенно пускане на хибридни версии на най-популярните модели - F-150, Mustang, Explorer, Escape и Bronco, а също така и производство на ново поколение електромобили.

Пикапите от F-Series са не само на популярните модели на Ford, но и най-добре продаваните автомобили на марката в САЩ. Само през 2018 г. продажбите на пикапа са 1 080 577 единици, което е с 0,4% повече от 2017 г. В световен мащаб пикапът на Ford заема второ място, като отстъпва единствено на Toyota Corolla, чийто резултат за 2018 г. е  1 181 445 бройки.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес