Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-малкият Ford бе обновен и стана всъдеход

05 февруари 2018, 15:15 часа • 4462 прочитания

Компанията Ford представи обновения си градски автомобил Ka+. В гамата на модела, която вече се предлага с много по-сериозно оборудване, се е появила и всъдеходна модификация Active.

От стандартния модел версията Active се отличава по увеличения с 23 мм пътен просвет, пластмасовите предпазители по каросерията, допълнителните рейлинги на покрива, специалните 15-цолови джанти и пренастроеното окачване.

Гамата двигатели Ka+ включва 3-цилиндрови бензинови агрегати с обем 1,2 литра, развиващи мощност от 70 или 80 к.с., а също така и с 1,5-литров дизел с 95 к.с. Всички двигатели се съчетават с 5-степенна механична скоростна кутия.

В оборудването на Ka+ влиза мултимедийна система Ford SYNC 3 с 6,5-инчов сензорен дисплей, поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto, асистент да потегляне по наклон, а също така и система Ford MyKey. Тя позволява да се ограничи използването на някои от функциите на автомобила - например да се ограничи максималната скорост или силата на аудиосистемата, ако зад волана е начинаещ шофьор.

Продажбите на обновения Ford Ka+ и на версията Active в Германия ще стартират по-късно тази година. Цените на модела започват от 9990 евро. Третото поколение на автомобила се произвежда от 2014 г.

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес