Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На Супербоул показаха антиреклама на Tesla (ВИДЕО)

13 февруари 2023, 14:48 часа • 4651 прочитания

Финалът на първенството на Националната футболна лига (НФЛ) – Супербоул, е най-голямото еднократно спортно събитие на планетата. То привлича погледи от цял свят, така че интересът на рекламодателите, напълно логично, е огромен. Най-големите компании в света, предимно автомобили, се надпреварват да рекламират по време на събитието, независимо от факта, че 40 секунди телевизионна реклама по време на мача струва около 7 млн долара.

По правило показваните на Супербоул реклами са хумористични, като тях блестят холивудски и поп звезди, но този път един от клиповете беше много сериозен. Dawn Project - организация, която се бори за безопасността в областта на новите технологии, показа видео, в което се вижда как автомобил Tesla, движещ се на автопилот, блъскат бебешки колички и манекени, а също така преминава с висока скорост край пътни знаци и училищни автобуси.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/_ZiSZbWIrzA" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

Рекламата твърди, че Tesla „ застрашава обществото", като нея се задава въпроса „Защо NHTSA (Националната администрация за безопасност на движението на САЩ) все още разрешава пълен автопилот на Tesla?“.

Това не е първата шумна акция на Dawn Project срещу Tesla, като миналата година производителят на електрически автомобили заплаши да съди основателя на организацията. Tesla издаде специално писмо с искане тази дейност да бъде спряна, тъй като рекламата на Dawn Project съдържа дезинформация за компанията.

И все пак основното внимание по време на Супербоул беше привлечено от забавни реклами, като този път повечето от тях също са за електрически автомобили. А най-забавната определено е тази на Kia.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/V3SHwtLa2bE" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес