Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На кого му допада новият Jeep Cherokee?

27 март 2013, 21:57 часа • 17019 прочитания

Jeep официално показаха новия доста противоречив Cherokee. Моделът, който бе силно критикуван заради специфичната предна решетка, дебютира по време на започналото тази седмица автомобилно изложение в Ню Йорк.

Притежавайки лице, което със сигурност ще допадне на отбран контингент от хора, новият Cherokee използва платформата на Dodge Dart, благодарение на която е отслабнал с около 180 кг спрямо предшественика си. Американският SUV притежава независимо предно и задно окачване и първоначално ще идва само с деветстепенна автоматична трансмисия.



Cherokee може да бъде задвижван от бензинов 2.4-литров четирицилиндров Tigershark двигател – с мощност от 184 к.с. и въртящ момент от 232 Нм. Освен него има и бензинов 3.2-литров V6 Pentastar с 267 кончета и 316 Нм.

Отвътре ще откриете ергономични предни седалки, заден ред седалки, който се сгъва в съотношение 60/40, 3.5-инчов черно-бял LED панел с инструменти (или 7-инчов цветен като опция), както и стандартен сензорен 5-инчов екран (или 8.4-инчов екран със сателитна навигация и Bluetooth като опция). По отношение на нивата на безопасност американецът идва с адаптивен круиз контрол, система за паркиране ParkSense, система за предупреждение при фронтален сблъсък, система за предупреждение при смяна на лентата, както и редица други технологии.



Jeep Cherokee ще се произвежда във фабриката на Chrysler в Толедо (Охайо, САЩ) и ще се предлага в четири нива на изпълнение: Sport, Longitude, Limited и Trailhawk. Цените все още не са известни.

Александър Славов
Александър Славов Отговорен редактор
Новините днес