Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъск обясни защо се бави производството на Model 3

13 февруари 2018, 08:25 часа • 4373 прочитания

Компанията Tesla Motors не успява да постигне предварително планираните обеми на производство на Model 3 заради оборудването, което все още се намира в Германия. Това съобщава Automotive News, като се позовава на изпълнителния директор на производителя на електромобили Илон Мъск.

Проблемът в случая е производствената линия, която е нужна за сглобяването на акумулаторите. В момента те се правят на ръка в новия завод за батерии на Tesla в град Рино, което значително увеличава времето. Същевременно това затруднява значително и самото производството на Model 3.

„Цялото съоръжение се намира в Германия, където трябва да бъде напълно разглобено и превозено в гигафабриката ни в Невада, където да бъде сглобено наново. Ние нямаме съмнение дали тази линия ще работи – въпросът е в разглобяването, транспортирането и монтажа на новото място”, обясни Мъск.

В Tesla планират да произвеждат по 2500 бройки от Model 3 на седмица, като тази бройки ще бъде постигната в края на март. Забавянето на автомобила е много сериозно, тъй като предвижданията на Мъск бяха за пускането на 1500 единици през послените 3 месеца на 2017 г. Вместо това са сглобени само 260 екземпляра, като официалното оправдание беше „проблеми с настройките на производствените системи в заводите в Невада и Калифорния”.

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес