Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Миниатюрен Citroen се обърна в Монте Карло (ВИДЕО)

14 март 2023, 15:58 часа • 2467 прочитания

Миниатюрният Citroen Ami е красива градска кола с тегло под 500 кг, но това не означава ,че може да се кара безразсъдно. В мрежата се появи видео от любопитен инцидент по улиците на Монте Карло, където се провежда и кръг от шампионата във Формула 1.

Двама млади французи - на 16 и 22 години, решиха да тестват своя Citroen Ami на състезателното трасе в Монте Карло. В публикуваното видео можете да видите как малката кола с големи кренове и скърцащи гуми влиза в завои, наближавайки известната фиба при Гранд хотел, където дори болидите от Формула 1 са принудени да забавят до минимум.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/aUOS3iG1c4k" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

Явно вдъхновен от състезанията на това място шофьорът на електрическото возило определено надцени както своите възможности, така и тези на колата, която има едва 8 к.с. и не може да вдигне повече от 45 км/ч.

В крайна сметка под действието на центробежна сила машината се обърна, като таванът се заби в колчетата край пътя. Местни медии съобщават, че младежите са се разминали само с натъртвания и драскотини. Но видеото от фееричното им състезание бързо се разпространи в мрежата.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес