Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Microsoft ще помага на Tata

23 февруари 2017, 13:30 часа • 1724 прочитания

Индийският производител Tata Motors сключи споразумение с корпорацията Microsoft за разработка на информационни системи за своите бъдещи автомобили. Освен „облаци” за съхраняване на информация компютърният гигант ще прави също така софтуерни програми и навигационни системи, които ще се появят в колите на индийците.

Продуктите на Microsoft ще бъдат предназначени предимно за новата марка Tamo, с която Tata Motors ще се опита да привлече младите клиенти. Първият модел от нея е хечбекът с 3 врати Tamo C-Cube, който бе показан при подписването на договора между автомобилния производител и американската корпорация.



Засега от Tata не разкриват подробности за модела, но се знае, че за него е използвана платформата на един от най-евтините автомобили в света – Nano. Това означава, че хечбекът е със средно разположение на двигателя, който се намира непосредствено пред задната ос.

Очаква се серийната версия на C-Cube да получи по-голям двигател. Tata Nano разчита на мотор с обем 620 куб. см, но новият хечбек ще се предлага с 1,2-литров бензинов агрегат Revetron, както и с дизелов Revotorq със същия обем.



Марката Tamo ще дебютира по време на автосалона в Женева през март. Там индийците ще покажат и още един автомобил. Това спортно купе, чиято каросерия е от алуминий и други композитни материли. Машината ще бъде оборудвана с 1,2-литров бензинов турбомотор, развиващ 180 к.с.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес