Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Mercedes-Benz се сбогува със семейството CLS

19 юли 2016, 16:15 часа • 3967 прочитания

Компанията Mercedes-Benz прекратява производството на цялото семейство CLS-Class от второ поколение. Като прощален жест автомобилният производител представи специална модификация на купето с 4 врати и на комбито, носеща името Final Edition.

В стандартното оборудване на CLS Final Edition влиза пакет AMG Line, включващ специална решетка на радиатора, спортни брони и прагове, двойна изпускателна система, 19-цолови джанти и специално изпълнение на салона с микрофибър и специални сребристи лостчета за смяна на предавките, разположени на волана.

Освен това автомобилите от прощалната серия са снабдени със светодиодни фарове MULTIBEAM, тонирани стъкла, мултиконтурни седалки, спортен волан и люк на тавана. Всичко това е достъпно за всички модификации на CLS и CLS Shooting Brake, като цената им е 8211 евро, а поръчки за тях вече са приемат.

Втората генерация на Mercedes CLS се предлага с бензинови и дизелови мотори с мощност от 204 до 585 к.с. Следващото трето поколение ще бъде построено на платформата на новата Е-Class, като ще се появи на пазара през 2018 г. Заради слабия интерес от гамата ще отпадне комбито.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес