Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Mercedes-Benz подготвя цяло семейство спортни хибриди

01 юли 2017, 09:25 часа • 5196 прочитания

Бъдещият спортен хибрид на Mercedes-Benz, известен към момента като Project One, съвсем няма да бъде единственият подобен модел в гамата на марката. Според изданието Motoring, германският производител подготвя цяло семейство автомобили от този вид, като те ще бъдат на по-достъпна цена.

В основата на силовия агрегат на бъдещите модели ще бъде редови 6-цилиндров бензинов мотор с обем 3,0 литра, който ще развива мощност от 430 к.с. На него ще му помагат електрически двигател, както и електрическа турбина. Тя ще се развърта до 70 000 об/мин само за 300 милисекунди. Мощността на хибридната система се очаква да е около 500 к.с.

Първият спортен хибрид от ново поколение ще бъде Mercedes-Benz CLS. Според информациите, тази версия на автомобила ще получи името AMG 53. На по-късен етап всички модели на марката, построени на модулната платформа MRA, също ще получат версии с хибридно задвижване. В това числа влизат не само C-Class, Е-Class и S-Class, но и всъдеходите GLC, GLE и GLS.

Идеята е новото семейство с индекс 53 да измести постепенно от гамата сегашното 43. Под това число (43) сега са обозначени "напомпаните" модели с двигатели с вътрешно горене. Очакванията да новият силов агрегат да бъде показан през ноември на салона в Лос Анжелис, като ще започне да се поставя на автомобилите на Mercedes-Benz в началото на 2018 г.

Подобна хибридна версия ще получи и следващото поколение на най-малкия модел на марката - A-Class, което ще излезе догодина. Модификацията A45 AMG ще разчита на 2,0-литров бензинов мотор с 400 к.с., който ще работи с турбина, зареждана от компактен електромотор. С новия агрегат Mercedes-AMG A45 ще се превърне в най-бързият и най-мощен сериен хечбек на планетата, като ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4 секунди.

 

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес