Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мексиканска хиперкола излиза на пазара за 2 млн. евро

23 август 2016, 12:20 часа • 1435 прочитания

Група мексикански инженери и дизайнери има намерение да пусне на пазара хиперколата The Inferno, показана през 2015 г. Автомобилът с мощност 1400 к.с. ще излезе в ограничена серия, като всяка от машините ще струва около 2 млн. евро. Това съобщава изданието Car Buzz, което се позовава на свои източници.

Разработката на купето е отнела повече то 7 години на групата мексикански специалисти, които са ръководени от италианеца Антонио Фераиоли. Преди това той е участвал в направата на ексклузивните суперколи на компанията Lamborghini - Veneno, Reventon и Asterion.

Конструкцията на The Inferno е направена от смес от алуминий, сребро и цинк. Полученият материал съчетава ниска плътност с висока твърдост, като освен това предлага и много добра шумоизолация. Той може да се разтяга до 100 пъти от пъроначалния си размер, като това осигурява висока степен на амортизация при удар.

Хиперколата е оборудвана с 8-цилинндров туин-турбо мотор, който по думите на авторите на проекта е „направен от много сериозен производител”. Двигателят развива 1400 кс. и 1523 Нм въртщ момент. Купето ускорява от 0 до 96 км/ч за 2,7 секунди, а максималната му скорост е 396 км/ч.
Производството на The Inferno ще стартира до края на годината, като първата серия ще бъде ограничена в тираж от 12 машини.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес