Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Луксозни марки отказват салона в Париж

21 септември 2016, 12:00 часа • 3156 прочитания

Още два производителя на скъпи автомобили официално обявиха, че се отказват от участие в предстоящия автомобилен салон в Париж, съобщи агенция „Ройтерс”. Принадлежащите на концерна Volkswagen брандове Bentley и Lamborghini няма да покажат свои модели на стартиращото в края на месеца изложение във френската столица, като основната причина за това е финасова.

Във Volkswagen AG започнаха съкращаване на разхода си след избухналия преди година скандал с манипулираните дизелови двигатели. Част от тази стратегия е именно търсенето на алтернативни начини за рекламиране на автомоболите. За целта Bentley и Lamborghini ще съсредоточат вниманието си върху по-скромни мероприятия, предназначени за ограничен кръг клиенти.

Другата причина е, че двете компании просто нямат нови модели, които да покажат пред публиката. Преди тях от участие в Париж се отказаха още 2 производителя на луксозни автомобили – Aston Martin и Rolls-Royce. Във френската столица няма да бъдат изложени също така и модели на Ford  и Volvo.

„В наше време има далеч по-продуктивни способи за показване на автомобилите и не е задължително производителите да участват на всеки един салон”, коментира пред „Ройтерс” изпълнителният директор на Aston Martin – Анди Палмър. Неговата компания смята да следва приетата от Volvo още през 2014 г. стратегия. Тя предвижда участие само в 3 салона годишно - един в САЩ (Детройт или Ню Йорк), един в Европа (Женева) и един в Азия.

Автосалонът в Париж е най-старият в света, като той се провежда през 2 години (редува се с изложението във Франкфурт). Тази година изложбата стартира на 29 септември с премиери за медиите, а за публика ще бъде отворена на 1 октомври. През 2014 г. салонът бе посетен от 1,6 млн. души.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес