Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Lexus LF-NX e злобен компактен кросоувър

04 септември 2013, 15:27 часа • 28953 прочитания

След скорошното ми запознанство с Lexus IS 300h SPORT F (тест драйв на който ще може да прочетете през уикенда) вече съм сигурен, че моделите на тази марка идват от друго измерение, ако не от бъдещето. Не виждам как по друг начин да опиша тази злабна, сякаш изрязана с лазер визия на концепцията LF-NX, която за някой може да идва изненадващо, но не и за по-запознатите с марката.

 

През юни в мрежата се появиха снимки на силно маскиран Lexus CT, като тези изпитания бяха свързани с информацията, че луксозният японски бранд разработва по-малък кросоувър, който да позиционира под RX.

 

Е, ето че тя се потвърждава и намеренията на Lexus стават оченидни. Предницата носи безпогрешната нова дизайнерска визия на Lexus (която ще ви разклия подробно в теста на IS 300h), но всичко останало е ново и много агресивно. Думата красиво тук няма никакво място, но злобно е по-точно. Със сигурност ще поляризира мненията на публиката, но лично на мен тази безпардонна визия ми хареса. Още повече, че аз откривам някои прилики в профила с Lambo Urus, като в този случай копирането не е лошо, напротив.

 

Подробности и детайли за концепцията липсват. Дизайнът въобще няма да си правя труда да описвам, тъй като ще ми е доста трудно. Знае се само, че задвижването е Lexus Hybrid Drive. Това може би означава, че компановката е 2,5-литров бензинов двигател и електрически мотор, конфигурация, каято наскоро карах в IS 300h. Но със сигурност тук ще е с други параметри.

Но да видим. До официалното представяне във Франкфурт остават шест дни.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес