Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Летящите автомобили стават масови в Япония

25 януари 2019, 08:57 часа • 5952 прочитания

Министерството на икономиката, търговията и промишлеността на Япония съвместо с комитет от Министерството на земята, инфраструктурата и транспорта на страната представиха пътна карта, предназначена за създаването и популяризирането на летящи автомобили.

По информация на изданието Response, изпитателните полети на новия вид  техника в Япония ще стартират още през тази година. Производството на готовите транспортни средства трябва да започне през периода 2020-2023 г., като готовите летящи автомобили ще бъдат представени на световното изложение Expo в Осака през 2025 г. Масовото те трябва да навлязат през 2030 г.

Летащите автомобили ще бъдат използвани за превоз на товари и хора в градовете, както и в селските райони. Новият транспорт ще се използва активно и от спасителните служби, а също така и за развлекателни цели.

За реализиране на проекта, в Япония ще бъдат разработени стандарти за безопасност на летащите автомобили и за тяхната техническа сертификация. Специално внимание ще бъде обърната на усъвършенстване на системите за антономно управление и за използване на електрическа тяга.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес