Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Lamborghini Urus ще е най-бързият и мощен SUV в света

23 декември 2015, 18:15 часа • 15049 прочитания

Неколкократно Lamborghini отлага появата на Urus, която е планувана за 2018 г. Чрез Маурицио Реджиани, шеф на отдела за Изследователска и развойна дейност, компанията ни обещава, че Urus ще е най-бързият и най-мощен SUV, правен някога.

В момента най-най в класа са Bentley Bentayga и Porsche Cayenne Turbo S, които се справят с упражнението 0-100 км/ч за 4,1 секунди. Lamborghini има твърдото намерение Urus да взима спринта за под 4 сек. Това обещание дава човекът, който ръководи развитието на проекта. Реджиани казва, че неговото творение няма да има конкуренти и той ще отново нов сегмент на пазара.

 

За да постигне тези дръзки обещания, Urus ще е по-лек от Bentayga и Cayenne, на към този момент не е ясно каква диета ще бъде използвана. Ясно е, че ще се използва алуминиевата архитектура на второто поколение Q7. Цифрите могат да се налучкват, но те трябва да са под 2422 кг на Bentayga и 2235 кг на Cayenne.

 

Що касае задвижването, вече е ясно, че ще се разчита на 4,0-литровия би-турбо V8 на Audi, но според Маурицио Реджиани той ще бъде специално преработен за Urus. Точната цифра италианецът не казва, но казва, че ще е над 600 к.с. и 900 Нм, с които може да се похвали Bentayga.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес