Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Купувач на крадено Maserati иска 1 млн долара от дилъра (ВИДЕО)

27 март 2023, 14:56 часа • 3131 прочитания

Един от най-големите дилъри на нови и употребявани коли в Северна Америка – компанията Carvana, която първа въведе продажбата на автомобили онлайн, се забърка в огромен скандал, съобщава телевизия ABS.

Ветеранът от армията Джейсън Скот купил на съпругата си Maserati Levante, за което платил 68 000 долара. Колата обаче се оказала крадена и сега мъжът настоява за обезщетение в размер на 1 милион долара.

Самата сделка е извършена през ноември и първоначално всичко е било наред. През февруари Скот закарал кросоувъра за обслужване в представителство на Maserati, където установили, че автомобилът е краден. И това не било всичко – Джейсън платил за кола, произведена през 2021 г., но при прегледа се оказало, че тя по нея има части от по-стара версия.

Дилърът забелязал проблема и извършил проверка, като открил истинския VIN-номер, по който разбрал, че това е крадено Levante, произведено през 2017 г. Търговецът уведомил полицията, която конфискувала автомобила. А неговият собственик отишъл да си търси правата при дилъра.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/k7jOMsvvvMA" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

От Carvana обаче отказали да върнат парите, докато не получат колата. А след получаване на протокола от полицията, в които се съобщава, че тя е конфискувана продавачът просто престанал да отговаря на измамения купувач. Това принудило Скот да наеме адвокат и да заведе дело срещу компанията, като настоява за обезщетение от милион долара и публично изявление.

Малко по-късно от Carvana изправили официално извинение и увеличи мъжа, че не знаят нищо за криминалното минало на колата. На Джейсън било предложено възстановяване на парите за автомобила и отстъпка при покупка на друг. Той обаче отказва, като посочва причината – в рекламата на Carvana се посочва проверка на всеки автомобил по 150 точки, като първата е „Редовен VIN-номер и маркиране срещу кражба“.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес