Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Куп арести на пияни и дрогирани шофьори на скутери в Копенхаген

09 юли 2019, 07:21 часа • 1521 прочитания

Датската полиция арестува 28 души в Копенхаген за каране на електрически скутери под влиянието на наркотици и алкохол, предаде БГНЕС.

През миналите почивни дни (6-7 юли) 24 души бяха арестувани, след като са управлявали електрическите си скутери в нетрезво състояние, а други четирима са били задържани за шофиране след употреба на наркотици. Пияните шофьори, освен че биват арестувани, са глобявани с до 300 щатски долара.

Силите на реда съобщиха за зачестилите арести в Twitter, след акция за ограничаване на скутерите в центъра на датската столица. Мерките са взети поради неблагоразумното използване на популярните напоследък електрически скутери в Копенхаген.

Електрическите скутери станаха особено популярни в Копенхаген след като правилата на движение бяха адаптирани, за да ги направят по-лесни за използване в центъра на града. Този вид транспорт получава смесени отзиви, тъй като местните хора се оплакват от увеличаването на травмите и неудобствата, които се твърди, че причиняват.

Ползването на електрически скутери се насърчава напоследък и в други големи европейски градове, както и в Сан Франциско, Мексико Сити и Ню Йорк.

През юни кметът на Париж обаче обяви ограничения за карането на електрически скутери след нарастване на броя на нараняванията.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес